Određeni kandidati za Portugal

Radiosarajevo.ba
Određeni kandidati za Portugal

Davis kup reprezentacija BiH (Foto: tsbih.ba)

V.d. selektor Davis Cup reprezentacije Daver Vranić za meč 3.kola II Grupe Evroafričke zone protiv reprezentacije Portugala računa na 5 igrača, objavljeno je na ovicijelnoj stranici Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na spisku su: Aldin Šetkić, Ismar Gorčić, Damir Džumhur, Tomislav Brkić i Franjo Raspudić.

S obzirom da smo na vrhuncu teniske sezone, i da je znatno povećana mogućnost povreda, selektor će najvjerovatnije na put povesti svih 5 igrača.

Meč u Cruz Quebradi igra se od 15.-17.09. ove godine. Pobjednik ovog meča će se plasirati u I Grupu.

Damiru Džumhuru 5.000 KM od Ministarstva kulture i sporta FBiH

Federalno ministarstvo kulture i sporta donijelo je Odluku da najboljem mladom bh. sportisti, teniseru Damiru Džumhuru dodijeli 5.000 KM za postignute dosadašnje uspjehe, osvajanje titule evropskog juniorskog prvaka i bronzane medalje na Olimpijadi mladih u Singapuru, saopćeno je danas iz Ministarstva.

Ministar kulture i sporta FBiH Gavrilo Grahovac vjeruje da će Damir Džumhur postati teniser svjetske klase, ako mu se osigura optimalni uvjeti za trenažni proces.

U želji da se evropskom juniorskom prvaku i osvajaču bronzane medalje na Olimpijadi mladih u Singapuru osiguraju adekvatni uvjeti za rad i takmičenje, Federalno ministarstvo kulture i sporta je podnijelo inicijativu i prijedlog Vladi FBiH da obaveže BH Telecom d.d. Sarajevo da potpiše sponzorski ugovor s Damirom Džumhurom o finansiranju priprema i takmičarskih nastupa do olimpijskih igara u Londonu 2012.

Ministarstvo kulture i sporta FBiH čestita teniseru i njegovom treneru na postignutim rezultatima i vjeruje da će Džumhur i u narednom periodu dostojno predstavljati našu zemlju i ostvarivati rezultate koji će mu osigurati učešće na ljetnim olimpijskim igrama 2012., saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, a prenijela Fena.

radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije