Obavljen žrijeb Wimbledona: Hoćemo li gledati novi finalni okršaj Đokovića i Alcaraza?

0
Radiosarajevo.ba
Obavljen žrijeb Wimbledona: Hoćemo li gledati novi finalni okršaj Đokovića i Alcaraza?
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković i Carlos Alcaraz

Iako je njegov nastup na Wimbledonu do posljednjeg trenutka bio pod znakom pitanja, ime Novaka Đokovića (ATP 2.) našlo se u žrijebu najvećeg svjetskog turnira.

Oporavak Novaka Đokovića od operacije koljena početkom ovog mjeseca očito ide prema planu. Srbijanski teniser trenira konstantno, dobro se osjeća, a u petak je saznao i protivnika u prvom kolu Wimbledona, turnira koji je osvojio sedam puta.

Bit će to češki kvalifikant Vit Kopriva, 123. teniser svijeta. Naizgled povoljan ždrijeb za Đokovića, kao i u drugom kolu u kojemu bi čekali britanski predstavnik s pozivnicom Jacob Fearnley ili španski kvalifikant Alejandro Moro Canas.

Bellingham zgrozio potezom nakon gola, tvrdi da je svijet pogrešno protumačio poruku

Bellingham zgrozio potezom nakon gola, tvrdi da je svijet pogrešno protumačio poruku

Gledajući isključivo nositelje, Đokovića treće kolo vodi na Tomasa Martina Etcheverryja (30.), četvrto na Holgera Runea (15.) ili Karena Khachanova (21.), četvrtfinale na Huberta Hurkacza (7.), a polufinale na Alexandera Zvereva (4.).

Kao drugi nositelj, Đoković je smješten u donju polovicu žrijeba, a u gornjoj su najbolji teniser svijeta Jannik Sinner i treći nositelj i lanjski osvajač Carlos Alcaraz, što znači da bi srbijanski teniser mogao sasti s njima tek u finalu.

Sinner će igrati protiv Yannicka Hanfmanna iz Njemačke, a već bi u drugom kolu mogao ići na sunarodnjaka i bivšeg finalistu Wimbledona Mattea Berrettinija kojemu je prvi protivnik Mađar Marton Fucsovics.

Alcaraz kreće protiv estonskog kvalifikanta Marka Lajala.

U gornjoj polovici žrijeba uz Sinnera i Alcaraza još su od jačih nositelja Daniil Medvedev (5.), Casper Ruud (8.), Grigor Dimitrov (10.) i Tommy Paul (12.), a u donjoj osim Đokovića i Zvereva još Andrey Rublev (6.), Hubert Hurkacz (7.), Alex De Minaur (9.) i Stefanos Tsitsipas (11.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije