Novak Đoković izgubio set pa se naljutio protiv Struffa i poslao ga u gledalište

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković izgubio set pa se naljutio protiv Struffa i poslao ga u gledalište
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković na Aus Openu

Srbijanski teniser Novak Đoković u odbranu titule na Australian openu krenuo je pobjedom u prvom kolu nad njemačkim teniserom Jan-Lenarda Struffom - 7;6 (5), 6:2, 2:6, 6:1.

Drugi teniser svijeta prema očekivanjima brzo je završio posao, iako je zakomplicirao situaciju u prvom setu, nakon vodstva od 5:2 i propuštene set lopte. Ipak, u tie-breaku Đoković je imao više znanja i dobio prvi set, uz fantastičan servis za 7:5, poslije 50 minuta igre u uvodnoj dionici meča. 

Na početku drugog seta - odmah break za Đokovića. Novak je kasnije pri rezulčtatu 4:2 napravio još jedan break za 5:2, i onda na svoj servis rutiski došao do drugog seta. 

U tom dijelu igre Đoković je izvrsno servirao. Imao je 65 posto ubačenog prvog servisa, uz 71 posto osvojenih poena na drugi (5/7).

U trećem setu, Struff je samo poveo sa 2:0 i čekao se samo trenutak kada će Đoković napraviti novi break. Već u narednom se Novak vratio na 1:2, ali se Struff nije predavao. Ponovo je napravio break i poveo sa 5:2, pa napravio još jedan break za 6:1 i smanjio rezultat u setovima na 2:1 za Đokovića. 

U četvrtom setu, Đoković je ubacio u veću brzinu i odmah poveo sa 2:0. Nakon toga je bez problema držao svoj servis i slavio u četvrtom setu sa 6:1 i za konačnih 3:1 protiv Struffa. 

Đoković u drugom kolu čeka boljeg iz duela Tatsuma Ito (Japan) - Prajnesh Gunneswaran (Indija). 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije