Novak Đoković u Miamiju za rekorde i historiju

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković u Miamiju za rekorde i historiju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas u finalu Mastersa u Miamiju ima priliku da ispiše historiju i postane najbolji ikada u nekoliko kategorija - broju osvojenih Mastersa, zaradi na turnirima, titulama u Miamiju i vezanim titulama na američkoj turneji.

Ukoliko savlada Japanca Kei Nishikorija, protiv koga ima skor 6:2, Đoković će postati igrač s najviše Masters titula u historiji 28, s obzirom na to da trenutno dijeli prvo mjesto sa Rafaelom Nadalom (po 27), a ujedno će postati igrač koji je najviše zaradio na turnirima.

Đoković je do sada u karijeri inkasirao 97.171.248 dolara i ako trijumfuje zaradit će još 1.028.300 dolara i preskočiti trenutno najbogatijeg Rogera Federera, koji je zaradio 97.885.881 dolar. Na trećem mjestu je Nadal sa 76.378.282 dolara, a slijedi Andy Murray sa 43.573.446 i Pete Sampras sa 43.280.489 dolara.

Srbijanski teniser bi se šestom titulom u Miamiju izjednačio s Andreom Agassijem, ali i postao bi prvi teniser koji je četiri puta "vezao" titule na Indian Wellsu i Miamiju.

Finale između Đokovića i Nishikorija igra se od 19 sati po srednjoevropskom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije