Novak Đoković u finalu Wimbledona

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković u finalu Wimbledona
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Novak Đoković, prvi teniser svijeta, plasirao se u finale ovogodišnjeg izdanja Wimbledona nakon što je savladao Denisa Shapovalova sa (7:6(3), 7:5, 7:5). Iako to rezultat ne govori, srbijanski teniser je teže došao do pobjede. Shapovalov je igrao odlično, osim u ključnim poenima, što je na kraju presudilo.

Shapovalov je sjajno počeo meč. U trećem gemu napravio je brejk, a u prva četiri servis gema prepustio je samo dva poena Đokoviću. Kanađanin je servirao za set i pri rezultatu 30:30 u desetom gemu napravio je veliku grešku, što je na kraju bio ključ Đokovićevog povratka. Otišlo se u taj brejk, gdje je viđeno dosta grešaka na obje strane, ali na kraju je Nole dobio sa 7:3, piše SCsport.

Drugi set je također mogao otići na stranu Shapovalova, koji je u četvrtom gemu spasio tri brejk lopte. Kanadski teniser imao je dvije prilike da oduzme servis Đokoviću u šestom gemu, ali nije ih iskoristio, a onda je u 11. gemu srbijanski teniser iskoristio prvu brejk loptu, koja mu je na kraju omogućila da dobije drugi set sa 7:5.

Na početku trećeg seta oba teniser su spasila po tri brejk lopte. Đoković je imao dvije šanse da oduzme servis Shapovalovu i u sedmom gemu, ali nije ih iskoristio. Kanađanin je popustio u 11. gemu. Dao je dvije šanse Noletu na svoj servis, a prvi reket svijeta iskoristio je drugu. Nakon toga odservirao je za 7:5, a time i dobio meč sa 3:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije