Novak Đoković savladao Van Asschea na ATP turniru u Banjoj Luci

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković savladao Van Asschea na ATP turniru u Banjoj Luci
Foto: Anadolija / Novak Đoković

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Srpska opena, nakon što je poslije više od dva i po sata spektakularne borbe savladao 18-godišnjeg Lucu Van Asschea iz Francuske sa 2:1 po setovima.

Van Asschea je definitivno pokazao da pobjeda nad trostrukim grand slam šampionom Stanom Wawrinkom u prvom kolu turnira nije bila slučajna, pišu Nezavisne novine.

Francuz je, pred oko 6.000 sjajnih navijača na centralnom terenu, izvanredno odigrao prvi set, u kome je pri rezultatu 4:5 u gemovima servirao za vodstvo od 1:0 u setovima, ali je Đoković pokazao mentalnu snagu i uspio da vrati break.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

Čak je uspio doći i do set lopti na 6:5, ali je Van Asschea ipak uspio set odvesti u tie-break, a tu se bolje snašao i slavio sa 7:4, čime je osigurao prednost od jednog seta.

I u drugom setu viđena je velika borba. Iako rezultat 6:3 za Đokovića uz dva oduzeta servisa rivalu govori da je srpski teniser bio ubjedljiv, i te kako je morao da se pomuči da dođe do izjednjačenja.

Treći set počeo je breakom na obje strane. Prvo je Van Aše oduzeo servis Đokoviću, da bi Srbin uzvratio istom mjerom već u sljedećem gemu.

Nakon što je potvrdio break, Đoković je uspio još jednom da oduzme servis Francuzu i nošen frenetičnim navijanjem publike privede meč kraju sa 6:2.

Ovo je inače bio prvi meč Đokovića na Srpska openu, jer je bio slobodan prvo kolo.

Naredni protivnik će mu biti pobjednik meča Dušan Lajović (Srbija) i Gregire Barrere (Francuska).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije