Novak Đoković prekinuo saradnju s Vajdom, Gritschom i Amanovićem

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković prekinuo saradnju s Vajdom, Gritschom i Amanovićem
Jedan od najboljih svjetskih tenisera, Srbijanac Novak Đoković saopćio je da prekida saradnju sa svojim dugogodišnjim saradnicima i trenerima Marjanom Vajdom, Miljanom Amanovićem i Gebhardom Gritschom.

Vajda je radio kao trener, Gritsch kao kondicioni trener, a Amanović kao fizioterapeut. Do dogovora o prekidu saradnje je došlo zaključno s Mastersom u Monte Carlu, a nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i privatnih planova svakog člana tima.

"Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svjestan sam da su živjeli za mene i da su sve podređivali mojim uspjesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvijek vetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osjetili da nam je potrebna promjena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumijevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promijeniti", istaknuo je Novak Đoković.

Osim Novaka oglasio se i Vajda.

"Vrijeme provedeno s Novakom je jedan život. Bili smo dio velikih uspjeha, živjeli i disali za iste ciljeve. Pružio sam sve što sam znao kao trener i ponosan sam na naše rezultate. Stigli smo do momenta kada smo shvatili da je potrebna nova energija u timu. Novak može još da ide naprijed, i siguran sam da hoće. Uvjeren sam da će ostati u samom vrhu tenisa još dugo i da će pružiti nove pobjede i nove radosti njegovim fanovima i svim istinskim ljubiteljima tenisa. I dalje ćemo se konsultirati, viđati, družiti, jer mi smo ipak porodica", rekao je Vajda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije