Novak Đoković poručio: U finalu ću igrati kao da mi je zadnji meč u karijeri...

0
Fena
Novak Đoković poručio: U finalu ću igrati kao da mi je zadnji meč u karijeri...
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković na US Openu

Nijemac Alexander Zverev je zaustavio Novaka Đokovića u polufinalu OI, ali je ostao kratak u polufinalnom ogledu US Opena.

Najbolji svjetski teniser pobijedio je nakon pet setova velike borbe 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2 te je izborio finale gdje će protiv Danila Medvjedeva igrati za 21. titulu na Grand Slam turnirima u karijeri. Ukoliko slavi i u tom meču odvojit će se od svojih najvećih rivala (Nadala i Federera) koji imaju po dvadeset Grand Slam titula.

"Ostao mi je još jedan meč. Sve je u njemu i moram napraviti posao do kraja. Ostavit ću srce, tijelo i dušu na terenu. Sve dajem za to. Gledam na taj dvoboj kao da je posljednji u mojoj karijeri. Igram za 21. titulu, igram za kalendarski Grand Slam“, govorio je Đoković nakon slavlja protiv Nijemca.

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Zverev je doveo Đokovića do krajnjih granica, a vrlo vjerojatno će tako biti i u finalu gdje ga čeka Medvjedev koji je u polufinalu, u tri seta, svladao Kanađanina Auger-Aliassimea.

Prije nego li je znao protiv koga će igrati u finalu Rus je rekao:

"Igrao sam prije dvije godine ludi finale protiv Nadala ovdje u New Yorku. Nadam se da će i ovaj put biti ludo, samo želim ja na kraju biti pobjednik“.

Svoje viđenje finala dao je i Zverev nakon što je izgubio veliku borbu protiv Đokovića.

"S razlogom je Đoković najveći svih vremena. Nisu samo brojke na njegovoj strani nego je on mentalno najjači tenisač svih vremena. Da, mislim da će uspjeti“.

Osam puta su u karijeri igrali Đoković i Medvjedev te Srbin ima 5-3. Ove godine su igrali samo jednom i to u finalu Australian Opena. Slavio je Đoković 7-5, 6-2, 6-2, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije