Novak Đoković plasirao se u polufinale masters tunira u Sinsinatiju

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković plasirao se u polufinale masters tunira u Sinsinatiju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobjedio je danas Švajcarca Stanislasa Wawrinku s 2:0 u setovima - 6:4, 6:1 i plasirao se u polufinale masters turnira u Sinsinatiju.

Đoković se revanširao Wawrinki za bolan poraz u finalu Roland Garrosa i zabilježio 18. pobjedu u njihovom 22. medsusobnom okršaju.

Srbijanski teniser prikazao je danas mnogo bolju i sigurniju igru nego u prethodnim duelima u Sinsinatiju, protiv Francuza Benoe Pera i Belgijanca Davida Gofana.

Očekivano velika borba između prvog i petog reketa svijeta vođena je samo u prvom setu, a bilo je očigledno da je Đoković znatno spremniji i raspoloženiji za igru od Švajcarca.

Prvi set Đoković je dobio nakon brejka u devetom gemu (5:4), u drugom je sasvim preuzeo inicijativu, pa je dominirao i bez većih problema kontrolirao dešavanja na terenu.

Odmah na startu dva puta je oduzeo servis protivniku za vođstvo od 3:0, da bi u nastavku nadmoćnom igrom rutinski sačuvao prednost za ubjedljiv trijumf nakon samo 63 minuta borbe iskoristivši prvu meč loptu.

U duelu za finale Đoković čeka pobjednika susreta u kojem kasnije igraju Čeh Tomas Berdich i Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov.

Ostali četvrtfinalni parovi su Richard Gaske (Francuska) - Andy Murray (V.Britanija) i Feliciano Lopez (Španija) - Roger Federer (Švajcarska).

Turnir u Sinsinatiju, jedini iz masters serije kojeg Đoković do sada nije osvojio, igra se za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara, a titulu brani Federer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije