Novak Đokovć nakon teške pobjede u Rimu poslao emotivnu poruku porodicama ubijene djece u Beogradu

2
Radiosarajevo.ba
Novak Đokovć nakon teške pobjede u Rimu poslao emotivnu poruku porodicama ubijene djece u Beogradu
Foto: Anadolija / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu, nakon što je pobijedio Tomasa Martina Etcheverryja sa 2:0. Po setovima je bilo 7:6, 6:2.

Argentinac, koji je 61. na ATP listi, pružio je Đokoviću snažan otpor, žestoko ga je namučio u prvom setu, ali Novak je bio na nivou kada je trebalo, dok u drugom setu nije bilo dileme, pa branilac titule ide u narednu rundu gdje ga čeka Bugarin Grigor Dimitrov, sa kojim će se boriti za plasman u osminu finala.

Prvi set donio je fantastičan tenis i trajao je čak 76 minuta. Etcheverry je "letio" po terenu, odmah je napravio brejk i pokazao Novaku da će biti opasno težak rival. Đoković je uzvratio u šestom gemu, izjednačio na 3:3, pa je u desetom gemu imao dvije set lopte na servis Argentinca, koji se spasio sjajnim servisima.

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Otišao je set u taj-brejk, Etcheverry je i ovde bolje krenuo, poveo 3:0, ali Novak se vrati, potom je bio čvršći u najbitnijim poenima, pa je ovaj dio igre dobio sa 7:5.

Naravno, Etcheverry je teško podnio gubitak prvog seta, a bio je tako blizu da ga osvoji. Đoković mu je u prvom gemu drugog seta oduzeo servis, a onda je lako potvrdio taj brejk. Nastavio je Novak da pritiska poljuljanog protivnika, a novi brejk stigao je u sedmom gemu i to je bio kraj, pišu Nezavisne.

Uslijedio je siguran servis gem i ovjera trijumfa sa 6:2. 

Joe Biden ukinuo uredbu: Novak Đoković će igrati na US Openu

Joe Biden ukinuo uredbu: Novak Đoković će igrati na US Openu

Po završetku meča, srbijanski tenisar je poslao snažnu poruku:

"Sveti Vasilije Ostroški, moli boga za nas. OŠ Ribnikar."

Također, on je u objektivu kamere pustio suze i izjavio saučešće porodicama nastradalih.

"Želio bih samo da svima kažem da mi je žao, jer nisam imao priliku da se obraćam javnosti do danas. Za onaj masakr i ono što se desilo, nažalost u OŠ Ribnikar, moje saučešće svim porodicama preminule djece. Ja, kao otac, male dece, samo mogu da zamislim kako se osjećaju roditelji, samo želim... Želim snagu i ljubav i nadam se da će preboljeti ovo i pozdrav svim ljudima danas i srećan Vasilije Ostroški", poručio je Đoković.

Podsjetimo, u jutarnjim satima prošle srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 13-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije