Novak Đoković bi mogao pauzirati do Wimbledona

AA
Novak Đoković bi mogao pauzirati do Wimbledona
EPA / Novak Đoković
Bivši najbolji tensier svijeta Srbijanac Novak Đoković pauziraće neodređeno vrijeme zbog operacije lakta desne ruke, a iako nije naglasio koliko će to tačno trajati, špekuliše se najmanje do Wimbledona.

Đoković je već propustio šest mjeseci zbog problema sa laktom, povratak na Australian Open nije bio uspješan, zbog čega je trenutno tek 13. igrač svijeta.

Međutim, nova pauza prijeti da dodatno degradira njegovo mjesto na ATP listi, a ukoliko zaista bude pauzirao do Wimbledona, Đoković bi mogao da ispadne iz 250 najbolje rangiranih igrača svijeta.

Đoković trenutno ima 2.470 bodova, a u nastavku sezone brani 2.290 na osam turnira. Već krajem februara će ostati bez prvih 90, jer neće "braniti" četvrtfinale iz Acapulca od prošle godine.

Bez obzira na operaciju srbijanski teniser nije planirao da opet igra u Meksiku, već tek na Mastersu u Indian Wellsu 3-8. marta, a potom na Mastersu u Miamiju 21. marta do 1. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije