Ništa od turnira u Banjoj Luci: Čemu će služiti kompleks u koji je uloženo na desetine miliona KM

3
Radiosarajevo.ba
Ništa od turnira u Banjoj Luci: Čemu će služiti kompleks u koji je uloženo na desetine miliona KM
Foto: Ringier / Uloženo mnogo novca

Teniski turnir Srpska open definitivno iduće godine neće biti održan u Banjoj Luci, a ovu vijest potvrdio je nekadašnji rumunski teniser, a danas jedan od većih imena u teniskom biznisu, Jon Cirijak.

Kao što je poznato, Beograd je na tri godine otkupio licencu od Bukurešta za turnir iz serije 250, a posljednje izdanje Srbija opena održano je u Banjoj Luci u aprilu pod nazivom Srpska open. Iako su se organizatori nadali da će i dalje ostati u gradu na Vrbasu, a političari obećavali da će dati sve od sebe da se to desi, sada je jasno da je sve bila utopija.

"Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt", istakao je Cirijak.

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

On je istakao da je cilj da turnir dobije ATP seriju 500, a upravo iz tog razloga je ove godine preseljen i turnir iz Beograda u Banja Luku. Porodica Đoković sređuje terene i također se nada da će dobiti licencu za seriju 500 naredne godine.

Kada se sve sabere i oduzme, jasno je da je najdeblji kraj izvukla Banja Luka. Uloženo je na desetine miliona marka, spektakl zaista jeste bio, ali se samo od sebe nameće pitanje – šta dalje?

Već nekoliko mjeseci nakon završetka turnira vrijeme kao da je stalo u i oko kompleksa u Parku Mladen Stojanović. Na kratko će oživjeti tokom prve polovine avgusta kada će biti tradicionalni igran ATP čelender, ali ruku na srce nije to ono zbog čeja je pravljen Centralni teren, piše Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije