Ništa od desete titule: Ćorić bolji od Federera u finalu Hallea

Radiosarajevo.ba
Ništa od desete titule: Ćorić bolji od Federera u finalu Hallea
Roger Federer nije uspio osvojiti deseti turnir na Gerry Webber stadionu. U ovogodišnjem finalu Hallea devetostruki pobjednik turnira u Njemačkoj poražen je od hrvatskog tenisera Borne Ćorića rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (8:6), 3:6 i 6:2.

U prvom setu nismo vidjeli niti jedan break. Federer je imao jednu break loptu i to tek u 11. gemu prvog seta, ali je nije iskoristio. U tie-breaku bolje se snašao Hrvat i poveo s 1:0 u meču.

U drugom setu bolja igra Federera. U osmog gemu je došao do dvije vezane break lopte, iskoristio prvu i poveo s 5:3 u drugom setu. Svoj servis je zadržao bez izgubljenog poena i izjednačio rezultat u meču na 1:1.

Činilo se kako će Federer, kao i mnogo puta ranije u trećem setu dokrajčiti protivnika, ali je mladi Hrvat bio bolji i sasvim zasluženo izborio pobjedu. Prvo je u šestom gemu napravio break, potvrdio ga na svoj servis, a potom Federeru oduzeo još jedan i riješio treći set u svoju korist rezultatom 6:2.

Danas je na rasporedu još jedno finale. Na teren će u Londonu u 15 sati i 45 minuta Novak Đoković i Marin Čilić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije