Nevjerovatna senzacija u svijetu tenisa: Medvedev izgubio od 205. igrača svijeta

2
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna senzacija u svijetu tenisa: Medvedev izgubio od 205. igrača svijeta
Foto: EPA-EFE / Tim Van Rijthoven

Velika senzacija dogodila se na ATP turniru 250 serije u nizozemskom Hertogenbošu.

Domaći 25-godišnji predstavnik Tim van Rijthoven, 205. teniser svijeta, u finalu je iznenađujuće svladao drugog igrača svijeta Danila Medvedeva, i to s uvjerljivih 6:4, 6:1.

Nizozemac je tako u svom prvom ATP finalu došao i do prvog naslova. Napravio je to zahvaljujući po dva brejka u oba seta. Prvi set je bio napetiji te je Van Rijthoven u njemu jednom i izgubio svoj servis, dok je u drugom setu na svom servisu izgubio tek dva poena.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Van Rijthoven je pravo nastupa na turniru u svojoj domovini dobio pozivnicom organizatora, a na putu do finala izbacio je i drugog i trećeg nositelja, Felixa Auger-Aliassimea (ATP – 9.) te Taylora Fritza (ATP – 14.). Turnir je okončao na najbolji način, pobjedom protiv prvog nositelja.

To će mu donijeti velik skok na ATP listi u ponedjeljak. Kako sada stvari stoje, napredovat će za čak 99 mjesta – s 205. na 106. poziciju na ljestvici. Spomenimo i da će Danil Medvedev od ponedjeljka biti prvi teniser svijeta, a sadašnji broj 1 Novak Đoković past će na treće mjesto. Drugi će biti Alexander Zverev, piše SC Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije