Nevjerovatan meč: Džumhur nakon velikog preokreta prošao u četvrtfinale Marseillea

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan meč: Džumhur nakon velikog preokreta prošao u četvrtfinale Marseillea
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu nakon što je danas u drugom kolu sa 2:1 u setovima bio bolji od italijanskog tenisera Thomasa Fabbiana.

Džumhur je prvi zaprijetio i to u trećem gemu kada je stigao do dvije vezane prilike za brejk, ali ih nije iskoristio. Već narednom gemu Fabbiano je kaznio bh. tenisera i oduzeo mu servis te potvrdio brejk za vodstvo od 4:1. Damir uzvraća serijom od tri uzastopna gema i poravnava na 4:4, da bi potom oba tenisera održavala svoj servis do tiebreaka u kojem Fabbiano biva bolji igrač i dobija ga sa 7:5.

Italijan je bolje otvorio i drugi set te ranim brejkom poveo sa 1:0, ali Damir odmah uzvraća ribrejkom i poravnava rezultat. Nakon toga oba igrača igraju sigurno na svojim servis gemovima, pa je pobjednika seta ponovo morao odlučivati tiebreak u kojem je Fabbiano imao sve do 5:4 kada je ispustio minibrejk prednosti i omogućio Džumhuru da preokrene rezultat. Damir je stigao do 6:5 i do prve set lopte koju nije iskoristio, ali je dva poena kasnije dobio i drugu set loptu koju koristi i dobija tiebreak drugog seta sa 9:7.

Treći set je proticao u potpunoj dominaciji najboljeg bh. tenisera koji je napravio brejk u prvom gemu, a onda nekoliko gemova kasnije i po drugi put oduzeo servis Fabbianu te poveo sa 4:1. Nakon toga se dešava pad u Damirovoj igri, koji Fabbiano koristi i smanjuje na 4:3, a onda osvaja još dva gema i vodi sa 5:4. Kao i prethodna dva seta, i ovaj je otišao u tiebreak u kojem je Fabbiano imao nevjerovatno vodstvo od 5:0, a onda Džumhur dobio sedam vezanih poena, koji su mu donijeli pobjedu i plasman u četvrtfinale, javlja Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije