Neslavan povratak Ivaniševića na ATP turniru

Radiosarajevo.ba
Neslavan povratak Ivaniševića na ATP turniru

Nakon više od šest godina pauze najbolji hrvatski teniser svih vremena Goran Ivanišević (39) vratio se ATP Touru nastupom na PBZ Zagreb Indoorsu. Ivanišević je nastupio u konkurenciji parova zajedno s Marinom Čilićem i u susretu prvog kola izgubili su od Slovaka Filipa Polaseka i Igora Zelenaya 6:7 (4), 4:6.

"Zakazao je moj servis, potpuno sam bio izvan ritma," kazao je Ivanišević koji je nastupio u Domu sportova uprkos problemima s povredom zadnje lože i virozom.

Ivanišević se oprostio od tenisa u Wimbledonu 2004. nakon poraza u trećem kolu od Australca Lleytona Hewitta. Od tada uspješno nastupa na Senior Touru, a krajem prošle godine u Londonu je osvojio i Masters. Na Zagreb Indoorsu je prvi suradnik direktora turnira Branimira Horvata, ali ove godine je odlučio nastupiti na turniru, ali samo u konkurenciji parova.

Ivanišević je tokom karijere osvojio 22 turnira, a najbolji plasman na ATP ljestvici imao je u julu 1994. godine kada je bio drugi teniser svijeta. Vrhunac karijere je imao 2001. godine kada je osvojio Wimbledon. U Wimbledonu je još tri puta poražen u finalu, 1992. od Andrea Agassia, a 1994. i 1998. od Petea Samprasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije