Nerman Fatić iznenadio Skatova i osigurao mjesto u narednoj fazi challengera u Italiji

0
Radiosarajevo.ba
Nerman Fatić iznenadio Skatova i osigurao mjesto u narednoj fazi challengera u Italiji
Foto: ATP Tour / Nerman Fatić

Bosanskohercegovački teniser, Nerman Fatić, trenutno je 220. igrač na ATP listi, a u utorak, 28. maja je igrao prvi meč na challengeru u italijanskoj Vicenzi. Fatić je sa 2:0 u setovima savladao Kazahstanca, Timofeya Skatova i prošao u narednu fazu.

Kazahstanac je bolje plasiran na ATP listi od bh. tenisera i nalazi se na 199. mjestu, a u duelu sa Fatićem važio je za favorita, no Fatić je pružio odličnu partiju i slavio pobjedu u meču koji je trajao sat i 31 minutu.

Do današnjeg susreta u Vicenzi, današnji rivali su se susreli već jednom, također u Italiji i to u julu 2021. godine, a tada je Skatov slavio sa 2:1 u setovima.

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

U današnjem susretu, Fatić je zahvaljujući breaku pri rezultatu 2:2, slavio sa 4:6 u prvom setu koji je trajao nešto manje od sat vremena.

Drugi set je donio sjajnu partiju bosanskohercegovačkog tenisera koji je sa ubjedljivih 0:6 za 27 minuta osigurao pobjedu i plasman u narednu fazu gdje će igrati protiv Tunižanina Aziza Dougaza koji je 233. igrač svijeta, prenosi SCSport.

ATP Challenger Vicenza, Italija

T. Skatov – N. Fatić 0:2 (4:6, 0:6)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije