... / Nerfid Džumhur: Damir je sada pomogao Konjic, bit će prilike i za cijelu BiH

09. 04. 2020. u 14:28:00 A. S.

Shares: 92

Najbolji teniser Damir Džumhur donirao je potrebnu medicinsku opremu bolnici u Konjicu.

Donaciju su uručili Džumhurovi roditelji, mama Žaneta i otac Nerfid, koji je rođen u Konjicu.

Damir Džumhur i Malak Regency ponovo usrećili srce Roditeljske kuće

Najveće srce puno ljubavi i razumijevanja stvorili smo u Roditeljskoj kući. To je mjesto gdje se događaju najljepše priče ispunjene herojima i njihovom hrabrošću. U Roditeljskoj kući žive najveći heroji koje poznaje bh.društvo, tamo borave najsnažnija djeca koja pred sobom imaju velike pobjede. Tamo borave djeca koja se bore sa rakom.

"Zaposlenici bolnice u Konjicu su sastavili popis potrebne opreme, a mi smo se angažirali. U dogovoru sa doktoricom Suzanom Sokolović-Begić napravljen je popis stvari koje su potrebne i nakon toga smo uručili donaciju. Prije toga smo kontaktirali Belmu Tvico, a sin Zlatan je završio taj dio posla sa poznatom bh. dizajnericom u vezi pravljena neophodni maski. I sam Damir ne smatra da je ovo pomoć, nego njegova obaveza jer smo svi mi u porodici svjestni u kakvoj se situaciji nalaze Konjic i cijela Bosna i Hercegovina", rekao je za Radiosarajevo.ba Nerfid Džumhur, otac našeg najboljeg tenisera.

Damir Džumhur je donirao Općoj bolnici Konjic vrijednu donaciju  - undefined

Foto: Privatni album: Damir Džumhur je donirao Općoj bolnici Konjic vrijednu donaciju

Damir je bezbroj puta učestvovao u humanitarnim akcijama širom BiH. Pomogao je bolnicu u Bihaću, bio je pokrovitelj jednog apartmana u okviru projekta „Prijatelj Roditeljske kuće“.

"Sada je pomogao Konjic, ali on neće odustati pomagati narod u Bosni i Hercegovini. Bit će prilike i za druge akcije, ali je sada Konjic prioritet zbog korona krize koja je stigla u našu zemlju. Važno je samo da sve ovo prođe", dodao je Nerfid Džumhur za naš portal. 

Damir Džumhur je donirao Općoj bolnici Konjic vrijednu donaciju  - undefined

Foto: Privatni album: Damir Džumhur je donirao Općoj bolnici Konjic vrijednu donaciju


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA