Nakon singla, Džumhur se plasirao u drugi krug i u dublu

Radiosarajevo.ba
Nakon singla, Džumhur se plasirao u drugi krug i u dublu
Damir Džumhur (Foto: tsbih.ba)

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u 2. kolo Olimpijskog turnira mladih u Singapuru.

Osamnaestogodišnji Sarajlija, koji je postavljen za drugog nosioca, na startu turnira pobijedio je Japanca Yasutaku Uchiyamu sa 7:5, 6:2, prenosi Fena.

Protivnik aktualnog evropskog juniorskog prvaka u 2. kolu bit će Rus Mihail Birjukov.

Džumhura danas očekuje nastup u i igri dublova u kojem će u paru s Hrvatom Matom Pavićem u 1. kolu igrati protiv filipinsko-indijske kombinacije Yuki Bhambri - Jeson Patrombon.

BiH na Prvoj olimpijadi mladih još predstavljaju Eldin Omerović i Milica Savić u judou, atletičarka Melika Kasumović i plivač Damir Alić.

Džumhur i Pavić bolji od indijsko/filipinskog para Bhambri/Patrombon

Nakon što je prošao u drugi krug singlova Olimpijskog turnira mladih u Singapuru, bosankohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se i u 2. kolo i u dublu prvih OI za mlade, javila je Fena.

Vezano: Džumhur se plasirao u drugi krug u Singapuru

18-godišnji Sarajlija je u paru s Hvratom Matom Pavićem u 1. kolu dubla pobijedio indijsko/filipinski par Yuki Bhambri/Jeson Patrombon sa 6:7 (3/7), 7:5, 10:4.

U drugom kolu Džumhur i Pavić igrat će protiv Britanca Goldinga i Čeha Veselyja.

Damir Džumhur je u prvom kolu singla pobijedio Japanca Yasutaku Uchiyamu sa 7:5, 6:2, a protivnik u 2. kolu bit će mu Rus Mihail Birjukov.

BiH na Prvoj olimpijadi mladih predstavljaju još dvoje džudista Eldin Omerović i Milica Savić, atletičarka Melika Kasumović i plivač Damir Alić.

radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije