Najjači Sarajevo Open do sada

Radiosarajevo.ba
Najjači Sarajevo Open do sada

Ovogodišnji teniski ATP turnir Sarajevo Open - Telecom Indoors 2011. biti će najjači teniski turnir do sada. Osim pomaka u organizacionom i tehničkom smislu, iz konačne liste takmičara da se naslutiti da će gledaoci imati priliku gledati vrhunski tenis, piše scsport.ba.

Organizatori su se pobrinuli da, na devetom po redu turniru, ugoste svjetski poznata teniska imena. Svoje umijeće će, između ostalih, pokazati Blaž Kavčić, prvi nosilac turnira koji trenutno zauzima 83. mjesto na ATP listi, zatim Grigor Dimitrov, Nicolas Mahut, Edouard Roger - Vasselin, Dmitry Tursunov, Andreas Beck i mnogi drugi koji su svoje pozicije na ATP listi obezbijedili kroz učešće na svjetskim teniskim turnirima.

Vlasnik rekorda najdužeg meča dolazi u Sarajevo

Deveta godina neprekidnog održavanja teniskog turnira Sarajevo Open, govori da se radi o vrhunskom sportskom događaju. Andreas Beck ostvario je dvije pobjede upravo na ovom turniru, i to 2006. i 2008. godine, a ove godine pokušat će po treći put osvojiti turnir. 

Prema konačnom spisku tenisera izvjesno je da će ljubitelji bijelog sporta u terminima od 5. do 13. marta 2011. godine uživati u odličnim mečevima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije