Najduži teniski meč ikada

Radiosarajevo.ba
Najduži teniski meč ikada


Susret Nicolasa Mahuta i Johna Isnera u prvom kolu Wimbledona ušao je u istoriju kao najduži svih vremena, a ono što je posebno interesantno jeste da taj susret još uvijek nije gotov.

Naime, nakon gotovo deset sati igre (9 sati i 58 minuta), kod rezultata 59:59 u petom i odlučujućem setu, meč je prekinut zbog mraka.

Ono što je posebno interesantno jeste da je ovaj susret počeo u utorak kada je, prekinut zbog mraka nakon prva četiri sata, te će biti nastavljen u četvrtak.

Do sada je odigrano 118 gemova, a Isner je imao ukupno tri meč-lopte, dok je Mahut u čitavom meču imao samo jednu break-loptu.

Oboren rekor po broju aseva

Do sada je Isner je napravio nevjerojatnih 98 aseva, a Mahut četiri manje, čime su obojica oborili prethodni rekord u vlasništvu hrvatskog tenisera Ive Karlovića u dvoboju Davis Cupa 2009. protiv Češke, kada je napravio 78 aseva.

Najduži meč iz 2004.

Najduži meč do današnjeg dana bio je dvoboj između Fabricea Santoroa i Arnauda Clemonta u Roland Garrosu 2004. godine. Borba ova dva Francuza trajala je šest sati i 33 minute.

Samo je peti set između Mahuta i Isnera do prekida trajao duže nego dosadašnji najduži meč. Francuz i Amerikanac su peti set igrali 6 sati i 53 minute.

Meč će nastaviti, a nadamo se i završiti u četvrtak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije