Nadal: U Ameriku putujem s puno samopouzdanja

Radiosarajevo.ba
Nadal: U Ameriku putujem s puno samopouzdanja

Španac Rafael Nadal, treći teniser svijeta, privukao je veliku pažnju španskih novinara u zračnoj luci u Palma de Mallorci, prije odlaska na put u SAD.

Nadal se otisnuo na put ''preko velike bare'', jer ga, kao i ostale najbolje tenisere svijeta, očekuju nastupi na dva ATP Masters 1000 turnirima na proljetnoj američkoj turneji, u Indian Wellsu i Miamiju.

Na kalifornijskom turniru u Indian Wellsu će Nadal braniti naslov pobjednika, te zaigrati prvi puta nakon Australian Opena, na kojem je zbog napuknuća tetive u desnom koljenu predao četvrtfinalni dvoboj Škotu Andyju Murrayju u trećem setu. Zbog povrede je otkazao nastupe na turnirima u Rotterdamu i Dubaiju.

"Očekuju me dva jaka turnira, nadam se da ću biti uspješan. Želja mi je pokazati isti nivo igre koju sam demonstrirao na početku ove sezone. Putujem u Ameriku s puno nade i puno samopouzdanja, budući da je povreda koljena gotovo već pala u zaborav. Dovoljno sam trenirao i spreman sam", poručio je Nadal.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije