Nadal slavio u 1. kolu AO, pa komentirao situaciju s Đokovićem

0
Radiosarajevo.ba
Nadal slavio u 1. kolu AO, pa komentirao situaciju s Đokovićem
Foto: EPA-EFE / Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u 2. kolo Australian Opena nakon što je rano jutros po našem vremenu dobio Amerikanca Marcosa Girona sa 3:0 u setovima.

Nadal je meč protiv 66. tenisera svijeta riješio u svoju korist za nešto manje od dva sata, a bilo je 6:1, 6:4 i 6:2 po setovima.

Nakon meča, novinari su ga upitali da li misli da bi Novak Đoković trebao nastupiti na Australian Openu.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Ne znam, ne znam. Inače, prilično sam umoran od toga, znate. Prošla je čitava sedmica otkad je dobio prvu presudu i mogao je da dobije vizu i da trenira. Rekao sam da je Sud rekao svoje. Ako je sud rekao da je njegova viza validna i da može da igra, pravda je rekla svoje, najpoštenije bi bilo da on zaigra ovdje. Međutim, sud je juče rekao nešto drugo. Nikada se neću protiviti onome što sud kaže. Druga stvar je to što ja mislim lično i kakav je moj privatni stav o svemu, zar ne?

Idealna situacija u sportu je da su najbolji sportisti prisutni i da se takmiče na najvećim turnirinma. U to nema sumnje. Da je Novak Đoković ovdje, svima bi bilo bolje, tu dileme nema. Međutim, desila se druga stvar i ja ne mogu ništa da kažem jer je situacija sada jasna", izjavio je poslije meča Rafael Nadal.

Inače, Nadal se u Melbourneu bori za rekordnu 21. titulu po čemu bi se izdvojio ispred Rogera Federera i Novaka Đokovića koji trenutno, kao on, imaju 20.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije