Nadal razbio Federrera, čeka ga Đoković

Radiosarajevo.ba
Nadal razbio Federrera, čeka ga Đoković
Španac Rafael Nadal pobijedio je svog najvećeg rivala, Švicarca Rogera Federera 6-3, 6-2 u polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Miamiju, te se pridružio Srbinu Novaku Đokoviću u finalu.
 
Bila je to 15. Nadalova pobjeda protiv Federera u 23. susretu. Španac je navikao da mu pobjeda nad Federerom donosi i naslov pobjednika na turniru. Najčešće su dvojica najboljih tenisera svijeta u zadnjih godina svoje dvoboje igrali u finalima turnira. Ovo je bio tek peti ogled koji su odigrali, a da u pitanju nije bio finale. Zanimljivo je da su prva dva meča odigrali baš u Miamiju. Prvi je dobio Nadal, 2004. godine u 3. kolu, dok je Federer uzvratio pobjedom u pet setova godinu dana kasnije.
 
U ovome ogledu nije bilo neizvjesnosti i puno uzbuđenja za gledatelje na krcatim tribinama. Nadal je igrao odlično, a Federer vrlo loše. Švicarcu ništa nije moglo pomoći te večeri, pa niti gledatelji, koji su gromoglasnim skandiranjem ''Roger, Roger'' sredinom drugog seta pokušali vratiti osvajača rekordnih 16 Grand Slam turnira u meč.
 
„Kada sam imao neke šanse, odigrao sam loše. Nadal je uvijek imao dobra rješenja. Ovo nije bila moja večer“, priznao je Federer, koji je ove sezone izgubio sva tri meča od Novaka Đokovića, a sada i prvi ove godine od Nadala. Protiv svih ostalih ima 22-0 ove sezone.
 
Nadal je, dakako, bio vrlo zadovoljan svojom igrom.
 
„Bilo je jako, jako dobro, posebno u prvom setu. U drugom je Roger već igrao lošije, radio je više grešaka nego obično. Pokušao je skratiti poene. Mislim da drugi set Roger nije odigrao dobro“, priznao je čak i Nadal.
 
Nadal ima 16-8 u pobjedama protiv Đokovića. No, u Indian Wellsu je bolji bio srpski teniser, koji ove godine ima 23-0 na Touru.
 
„Novak igra fantastično. Mogu mu samo čestitati na svemu što je napravio u prva tri mjeseca ove sezone. U nedjelju moram igrati jako dobro cijeli meč, ako želim imati ikakvu šansu za pobjedu“, najavio je Nadal.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije