Nadal: Povreda koljena predstavlja svakodnevni izazov

Radiosarajevo.ba
Nadal: Povreda koljena predstavlja svakodnevni izazov

Prvi teniser svijeta, Španac Rafael Nadal, bez problema se plasirao u četvrtfinale Wimbledona. Pobjednik najvećeg svjetskog turnira otprije dvije godine je u susretu 4. kola sa 6:4, 6:2, 6:2 svladao Francuza Paul-Henrija Mathieua.

Drugi nosioc Wimbledona Rafael Nadal je kazao da je povreda njegovog lohotnog desnog koljena svakodnevni izazov u kojem mu pomažu njegovi doktori kako bi ostao u trci za finale Grand Slam turnira.

Španac priznaje da povreda koljena zahtijeva neprestanu pažnju doktora. Podvrgnut je terapiji zbog koje će, nakon turnira u Londonu, propustiti četvrt-finale Davis Cup-a idućeg vikenda u Francuskoj, prenosi ''Earth Times''.

"Nemam kontrolu nad svojim koljenima i ne znam šta će se dogoditi'', kazao je Nadal kojeg očekuje meč s Robinom Soderlingom za mjesto u polu-finalu i dodao: "Dajem sve od sebe kako bih bio spreman. Tu sam da dam sve od sebe sa ili bez bolova u koljenu''.

Bit će to njihov novi sraz nakon finala ovogodišnjeg Roland Garrosa igranog početkom ovog mjeseca u kojemu je bolji bio Španac.

Roddick ispao

Senzaciju dana napravio je 82. igrač svijeta, Tajvanac Yen-Hsun Lu, koji je nakon velike borbe i četiri sata i 36 minuta izbacio prošlogodišnjeg finalistu Amerikanca Andyja Roddicka s 4:6, 7:6 (3), 7:6 (4), 6:7 (5), 9:7.

Lu je u dosadašnjoj karijeri najbolji rezultat na nekom Grand Slam turniru ostvario prošle godine kada je igrao u 3. kolu Australian Opena, dok je u šest prethodnih pojavljivanja u Wimbledonu samo dva puta uspio stići do 2. kola.

Roddick je osim finala 2009. gubio i finala 2004. i 2005. godine, sva tri puta od Rogera Federera. Lu će u četvrtfinalu igrati protiv Srbina Novaka Đokovića.

fena/hina/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije