Nadal osvojio i US Open (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Nadal osvojio i US Open (VIDEO)
Foto: Getty

Poslije velike borbe u finalu Otvorenog prvenstva Amerike španski teniser Rafael Nadal savladao je Novaka Đokovića sa 3:1 (6:4, 5:7, 6:4, 6:2) za 3 sata i 43 minuta i postao novi šampion.

Nadal je odmah na početku meča oduzeo servis Đokoviću, koji je uložio ogroman napor da bi izjednačio na 2:2, ali je prvi reket planete taj set poslije velike borbe i niza fantastičnih poena, na kraju, dobio.

Početak drugog seta donio je potpuno drugačiju sliku na Flushing Meadowsu, jer je srbijanski teniser počeo da igra znatno agresivnije, pa je poveo sa 4:1. Rafa se, međutim, nije predao već je preuzeo konce igre u svoje ruke i izjednačio na 4:4, prije nego što je kiša odložila nastavak meča.

Nakon nepuna dva sata meč je nastavljen. Španski teniser je dobio prvi set u nastavku meča i poveo sa 5:4. Međutim, Đoković zahvaljujući velikom broju grešaka španskog tenisera Novak osvaja set rezultatom 7:5. Naredna dva seta, fantastčni Španac rješava u svoju korist (6:4, 6:2) čime osvaja jedini Grand slam trofej koji mu je nedostajao.

http://www.youtube.com/watch?v=ypXMpA5XOeE


Finale ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Amerike u tenisu bilo je 22 duel ova dva tenisera, a Španac trenutno vodi sa 15:7 u pobjedama.

"Ovo je više nego što sam sanjao", izjavio je Nadal prilikom dodjele trofeja. "Sjajno je samo doći do ovog finala, a primiti trofej za nekoliko sekundi će biti nevjerovatno."

Nadalu je ovo deveti osvojeni Grand Slam, a postao je sedmi teniser u istoriji koji je osvojio Wimbledon, French, Australian i US Open.

Pridružio se tako Rogeru Federeru, Andreu Agassiju, Royu Emersonu, Rodu Laveru, Donu Budgeu i Fredu Perryju, a istovremeno je postao prvi igrač koji je nakon Lavera i 1969. u istoj godini osvojio French Open, Wimbledon i US Open.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije