Nadal napokon do ATP naslova

Radiosarajevo.ba
Nadal napokon do ATP naslova
Foto:getty

Rafael Nadal napokon je osvojio ATP naslov. Šesti je put bio najbolji na zemljanom turniru u Monte Carlu, čime je osvojio prvi turnir nakon maja 2009. godine, kada je slavio u Rimu.

Od tada je čekao ovu nedjelju, u kojoj je u finalu porazio sunarodnjaka Fernanda Verdasca pobijedivši ga za jedan sat i 25 minuta sa 6:0, 6:1. Bio je to njihov jubilarni deseti meč u karijeri i deseta pobjeda Rafaela Nadala.

Nadal je ovom pobjedom ostvario 32. pobjedu zaredom na turniru u Monte Carlu, a ukupno u karijeri ima omjer 34:1 na ovom turniru.
Bila je ovo 37 ATP kruna za Rafaela Nadala u karijeri, a oba tenisača se sada sele u Barcelonu gdje će od ponedjeljka Nadal biti prvi, a Verdasco peti nositelj.

Španski teniser Rafael Nadal tako je skinuo prokletstvo. Gotovo godinu dana nije osvojio ATP turnir, ali je potom na red došao njegov omiljeni - Monte Carlo.

"Ovo su vjerojatno moji najbolji mečevi u karijeri. Ne znam gdje sam igrao tako dobro kada je finale u pitanju. Možda finale u Dohi, ali samo prvi set protiv Davidenka. Na Olimpijskim igrama u Pekingu", rekao je Nadal i nastavio:

"Osjećam se ugodno na terenu. Ali, već je bilo jako dobro u Indian Wellsu i Miamiju, ali tamo nisam iskoristio svoje šanse. Bila mi je očito treća sreća. U Monte Carlu je sve bilo predivno. Uostalom, ovo je jedan od mojih najdražih turnira i predivno je baš ovdje prekinuti niz mjeseci u kojima nisam osvajao pehar pobjednika."

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije