Nadal i Wozniacki nosioci Australian Opena

Radiosarajevo.ba
Nadal i Wozniacki nosioci Australian Opena

 

Prvi igrač i igračica muškog i ženskog tenisa - Španac Rafael Nadal i Dankinja Caroline Wozniacki, su prvi nosioci ovogodišnjeg uvodnog turnira za Grand Slam, otvorenog prvenstva Australije, saopćili su danas organizatori.
 
Drugi nosilac je prošlogodišnji pobjednik Švicarac Roger Federer, koji će na igralištima Melbourne Parka loviti svoju petu titulu pobjednika otvorenog prvenstva Australije, prenose mediji.

Prošlogodišnju titulu u ženskoj konkurenciji neće braniti Amerikanka Serena Williams koja je povrijeđena još od jula prošle godine. Belgijanka Justine Henin je jedanaesta nositeljica.

Žrijeb glavnog turnira, koji će voditi legendarni teniser Ivan Lendl, će biti održan u petak.

Zbog nevremena otkazani Kvalifikacioni mečevi

Mečevi drugog dana kvalifikacija za uvodni teniski Grand Slam sezone - otvoreno prvenstvo Australije u Melbournu, otkazani su zbog kiše. To je prvi put od kada se  Australian Open s igrališta Kooyonga 1988. godine preselio u Melbourne Park, da je kiša spriječila cjelodnevni raspored.

Kvalifikacije bi se trebale nastaviti danas duelom slovenske teniserke Maše Zec-Peškirič (141. na WTA listi) i Amerikanke Irine Falconi (184. na WTA listi), prenose agencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije