Nadal i Wozniacki idu dalje

Radiosarajevo.ba
Nadal i Wozniacki idu dalje
Prvi nositelji trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone Wimbledona, Španac Rafael Nadal i Dankinja Caroline Wozniacki, uspješno su odradili susrete trećeg kola. 
 
Nadal je za 144 minute pobijedio Gillesa Mullera iz Luksemburga sa 7:6 (6), 7:6 (5), 6:0, dok je Wozniacki  za 66 minuta porazila Australku Jarmilu Gajdosovu sa 6:3, 6:2. 
 
Nadal u Wimbledonu brani naslov pobjednika, a u idućoj rundi očekuje ga Argentinac Juan Martin Del Potro, koji je u trećem kolu porazio Francuza Gillesa Simona. Do sada su Nadal i Del Potro igrali međusobno osam puta, a Nadal je slavio pet puta. Na travi su igrali samo jedanput, 2007. godine u londonskom Queen's Clubu, a pobijedio je Španac. 

Wozniacki je vodeća teniserka  svijeta, međutim u karijeri nije osvojila niti jedan Grand Slam naslov. U Wimbledonu je do ove sezone nastupila četiri puta i nikada nije prošla dalje od četvrtog kola. U osmini finala je očekuje Slovakinja Dominika Cibulkova. Do sada su njih dvije igrale osam puta, a Dankinja je uspješnija sa šet pobjeda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije