Nadal i Ferrer u polufinalu

Radiosarajevo.ba
Nadal i Ferrer u polufinalu


U polufinalu zemljanog ATP Masters 1000 turnira koji se održava u Monte Carlu, igrat će drugi i jedanaesti nositelj, Rafael Nadal i David Ferrer.

Špansko polufinale bit će njihov ukupno 13. međusobni okršaj, a do sada daleko uspješniji je bio Nadal koji je sa pet uzastopnih posljednjih pobjeda u vodstvu sa 9:3.

Peterostruki osvajač ovoga turnira, Nadal, upisao je 30. uzastopnu pobjedu na turniru na kojem mu ukupan omjer u karijeri iznosi 32:1. Do nje je stigao pobjedom protiv još jednog sunarodnjaka, nekad prvog tenisra svijeta Juana Carlosa Ferrera, a nakon sat i 36 minuta igre bilo je 6:4, 6:2.

Jedanaesti nositelj Ferrer polufinale je izborio po prvi put u sedmom nastupu (omjer 17:6). Pošlo mu je to za rukom nakon 7:5, 7:6(1) pobjede u meču dugom malo više od dva sata. Suparnik mu je bio Njemac Philipp Kohlschreiber.

Drugi polufinalni par turnira bit će poznat nakon susreta Novaka Đokovića i Davida Nalbandiana, odnosno Alberta Montañesa i Fernanda Verdasca.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Nadal (2) - Ferrero (9) 6:4, 6:2
Ferrer (11) - Kohlschreiber 7:5, 7:6(1)

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije