Nadal i Đoković zaplesali nakon meča

Radiosarajevo.ba
Nadal i Đoković zaplesali nakon meča


Rafael Nadal nanio je Novaku Đokovića prvi poraz ove sezone. Meč odigran u ponedjeljak u kolumbijskoj Bogoti je, ipak, bio samo ekshibicijskog karaktera...

Vodeći teniser ATP-ova poretka odigrali su "uzvrat" finala Indian Wellsa, a za razliku od nedjelje kada je slavio srbijanski teniser, ovaj je puta do pobjede došao ljevoruki Španjolac. Bilo je 7-6(5), 6-3 pred oko 14.000 ljudi.

Inače, meč je obilovao Đokovićevim vicevima pred i tokom samog ogleda. Oba su tenisera i zaplesala na terenu.

"Đoković je u najboljoj poziciji okončati godinu kao najbolji na svijetu. Izvrstan je igrač i pun samopouzdanja", pohvali je Nadal kolegu koji ove sezone ima naslove na sva tri turnira na kojima je nastupio (Australian Open, Dubai, Indian Wells).

Đokovićeva inicijativa: Tenisači nogometom za pomoć Japanu 

U srijedu će u Miamiju biti održana ekshibicija za pomoć nedavnim potresom i tsunamijem razrušenom Japanu, u kojoj će nogometnu utakmicu odigrati Fort Lauderdale Strikersi i ATP Men’s Stars, sastav teniskih zvijezda...

Inicijativa je potekla od drugog tenisača svjetskog poretka, Srbina Novaka Đokovića, kojem će se u momčadi priključiti Rafael Nadal, Andy Murray, Fernando Verdasco, Kei Nishikori, Richard Gasquet, Feliciano Lopez, David Ferrer, Marcos Baghdatis, Jürgen Melzer i Viktor Troicki.

Nakon utakmice održana će biti večera i aukcija, a kompletan prihod programa namijenjen je za pomoć Japanu.

"Veoma sam zabrinut za te ljude i mislim da je potrebno napraviti sve što možemo kako bismo im pomogli", poručio je Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije