Nadal i Alcaraz prošli kroz pakao do pobjede: Svi u Parizu navijaju za njih

0
Radiosarajevo.ba
Nadal i Alcaraz prošli kroz pakao do pobjede: Svi u Parizu navijaju za njih
Foto: EPA - EFE / Rafael Nadal i Carlos Alcaraz

Rafael Nadal i Carlos Alcaraz plasirali su se u drugo kolo olimpijskog turnira u Parizu nakon zahtjevnog prvog meča.

Španski "dream team" bio je bolji od argentinskog para Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija sa 7:6 (4), 6:4 za nešto manje od dva sata igre.

Nadal i Alcaraz su pod reflektorima i krovom stadiona Philippe Chatrier krenuli loše, rano su izgubili servis pa se vrlo brzo vratili u egal i u tie breaku osvojili set.

Prva dama BiH se na ručku sa Brigitte Macron pojavila u kreaciji bh. modnog brenda Kaftan studio

Prva dama BiH se na ručku sa Brigitte Macron pojavila u kreaciji bh. modnog brenda Kaftan studio

U nastavku su Gonzalez i Molteni poveli 3:0, da bi Nadal i Alcaraz odgovorili osvajanjem šest od narednih sedam gemova.

U meču za četvrtfinale Nadal i Alcaraz igrat će protiv boljeg iz susreta Nizozemaca Tallona Griekspoora i Wesleya Koolhofa te Mađara Martona Fucsovicsa i Fabiana Marozsana.

Zanimljivo, Nadal će upravo protiv Fucsovicsa u nedjelju igrati meč prvog kola u pojedinačnoj konkurenciji.

"Bilo je teško, ovakvi mečevi su na život i smrt, Olimpijske igre su na svake četiri godine. Bilo je lijepo igrati s Carlosom na ovako velikom događaju. Malo smo bili nervozni na početku, kako je odmicalo bio sam bolji. Hvala Parizu i Francuskoj što su navijali za nas, posebno pošto nismo Francuzi", rekao je Nadal poslije meča.

Na to se nadovezao Alcaraz.

"Iskreno, moj san je bio da igram na Olimpijskim igrama, da predstavljam svoju zemlju, to je jedna od najvećih časti koja postoji. Dublovi nisu nešto što igram inače, ali sam zaista uživao da igram sa Rafom. Meni je to bio prelijep osjećaj, unikatne emocije kada igraš sa Nadalom", zaključio je Alcaraz.

Nadal je već osvojio olimpijsko zlato u singlu 2008. u Pekingu, kao i u parovima 2016. u Rio de Janeiru sa sunarodnjakom Marcom Lopezom.

Alcarazu su ovo prve Olimpijske igre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije