Murray posljednji četvrtfinalist

Radiosarajevo.ba
Murray posljednji četvrtfinalist


Andy Murray izborio je posljednju kartu za nastup u četvrtfinalu Roland Garrosa nakon što je nastavku u ponedjeljak započetog meča pobijedio srbijanskog tenisera Viktora Troickog 7-5 u petom setu...

Nakon prvih četiriju setova u ponedjeljak, prije no što je meč prekinut zbog mraka, rezultat je bio, gledano iz perspektive škotskog tenisera, 4-6, 4-6, 6-3, 6-2.

Baš kao i u ponedjeljak kasno poslijepodne i navečer, kada je izjdnačio nakon 2-0 vodstva Srbina, četvrti nositelj drugog Grand Slam turnira u godini morao je preokretati rezultat i u odlučujućem setu. Poveo je Troicki, inače 15. nositelj, 5-2 zahvaljujući breaku u šestom gemu. No, Murray se tada trgnuo te nanizao pet gemova zaredom za 7-5 pobjedu. Iskoristio je četvrtu meč-loptu. Troickom nije dozvolio niti jednu.

Murrayju, koji je dobio i svoj četvrti meč protiv Troickog, plasman u četvrtfinale ponavljanje je dosadašnjega najboljeg rezultata u Parizu, gdje je prije dvije godine u toj fazi izgubio od Čileanca Fernanda Gonzaleza.

Ovaj ga put u četvrtfinalu možda čeka nešto lakši zadatak. Igrat će sutra (srijeda) protiv Argentinca Juana Ignacija Chele, jedinoga nepostavljenoga preostalog tenisera u žrijebu ne računajući Fabija Fogninija, koji je zbog ozljede bio prisiljen otkazati četvrtfinale Novaku Đokoviću.

Dobio je 31-godišnjaka iz Buenos Airesa Murray šest puta zaredom u sedam njihovih uzajamnih dvoboja, od čega dva puta, prošle i pretprošle godine, baš u Roland Garrosu.

Roland Garros, osmina finala, teniser:
Murray (4) – Troicki (15) 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, 7-5

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije