Murray izbacio povrijeđenog Nadala

Radiosarajevo.ba
Murray izbacio povrijeđenog Nadala

Foto: AP

Andy Murray je sa 6:3 7:6(2) 3:0 izbacio drugog igrača svijeta Rafaela Nadala i tako izborio nastup u polufinalu Australian Opena.

Britanac je u prvom setu razbio Nadala, da bi Nadal pokazao mnogo bolju igru je na kraju drugog seta ipak slavio Murray. Na početku trećeg dijela Španac je zbog bolova u koljenu bio prinuđen predati meč.

Murray će u polufinalu igrati sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem koji je u četvrfinalu izbacio Roddicka.

Čilić izborio polufinale

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale Australian Opena pobjedom u pet setova nad sedmim nositeljem Andyjem Roddickom. Nakon tri sata i 50 minuta igre bilo je 7:6(4), 6:3, 3:6, 2:6 i 6:3 za 21-godišnjeg Međugorca.

U prvom djelu meča Čilić je izgledao puno bolje na terenu i svoju je dominaciju pretočio u vodstvo od 2:0.

Međutim, u nastavku Čilićeva igra naglo je pala što je Roddick iskoristio i vratio se u meč osvojivši treći i četvrti set.

Iako je hrvatski teniser na putu do četvrtfinala već odigrao dva meča u pet setova protiv Bernarda Tomića i Juana Martina del Potra, umor ga nije svladao. Rano u petom setu oduzeo je Roddickov servis i priveo meč kraju za najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Henin i Zheng prvi polufinalni par

Justine Henin nastavila je pružati odlične partije na Australian Openu. Belgijanka je u četvrfinalu izbacila Ruskinju Nadžu Petrovu koja je na putu za četvrfinale izbacila Kim Clijsters. Ruskinja je pružila odličnu partiju, ali je Henin pokazala zašto je nekada bila prva teniserka svijeta te slavila sa 7:6(3), 7:5.

U polufinalu će Henin igrati protiv kineske teniserke Jie Zheng. Zheng je sa 6:1, 6:3 izbacila Ruskinju Mariju Kirilenko.

fena/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije