Murray do četvrtog kola bez izgubljenog seta

Radiosarajevo.ba
Murray do četvrtog kola bez izgubljenog seta

Andy Murray (foto: AP)

Škotski teniser Andy Murray, četvrti nositelj Wimbledona, potvrdio je i u meču 3. kola protiv Francuza Gillesa Simona da je ove godine vrlo raspoložen za igru u Al England Clubu.

Murray je pobijedio bez ikakavih problema 6:1, 6:4, 6:4, čime je dobio i treći meč u Wimbledonu bez izgubljenog seta. Štoviše, nije čak igrao niti jedan tie-break, svih 9 setova dobio je na razliku. O kvaliteti igre britanske uzdanice dovoljno govori da 26. nositelj Simon tokom cijelog meča nije imao niti jednu break-loptu. Murray je zabio 15 asova.

Za četvrtfinale će Murray igrati protiv 18. nositelja, Amerikanca Sama Querreyja, koji je sa 9-7 u petom setu svladao 29-godišnjeg Xaviera Malissea, polufinalista Wimbledona 2002. godine. Bilo je 6:7(4),6:4, 6:2, 5:7, 9:7 za Querreyja, koji je u petom setu dva puta imao break prednosti, a pri vodstvu 5-4 nije iskoristio servis za meč, iako je imao 30-15.

Malisse je također bio na dva poena od pobjede, pri vodstvu 7-6 imao je 15-30 na servis Querreyja. Nije uspio doći do break-lopte, a onda je u sljedećem gemu opet izgubio servis, iako je imao 30-0. Posljednju priliku za novi povratak Malisse je izborio kada je Querrey drugi puta servirao za pobjedu. Belgijanac je zaprijetio sa 0-30, ali do break-lopte nije stigao.

Dvoboj je završio u sumrak na terenu broj 1, a zanimljivo je da je u sudačkom stolcu sjedio švedski sudac Mohamed Lahyani, koji je od utorka do četvrtka proveo ukupno 11 sati i 5 minuta u stolcu samo za jedan meč, dakako, onaj povijesni između Querreyevog sunarodnjaka i partnera u parovima Johna Isnera i Nicolasa Mahuta.

Querrey je, inače, prije dvije sedmice osvojio Queen's Club, tako da mu je pobjeda protiv Malissea bila osma uzastopna na travi. U 2. kolu je eliminirao posljednjeg hrvatskog predstavnika Ivana Dodiga u četiri seta. Amerikanac Andyja Murrayja nije uspio još niti jednom pobijediti u tri prethodna meča. Jednom su igrali i na travi, 2006. godine u Newportu.

U nedjelju je u Wimbledonu tradicionalno dan odmora, a turnir se dvobojima osmine finala u obje konkurencije nastavlja u ponedjeljak.

totalsport/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije