Muguruza: Šarapovoj ne treba toliko pomagati

Radiosarajevo.ba
Muguruza: Šarapovoj ne treba toliko pomagati
Španska teniserka Garbine Muguruza aktuelna je osvajačica najprestižnijeg teniskog turinra Wimbledona. Muguruza jedna od favoritkinja i na posljednjem Grand Slam turniru sezone.

Uoči US Opena govorila je o Mariji Šarapovoj, koja se nakon 15 mjeseci suspenzije vratila na teren u aprilu. Šarapova je od povratka na teren učestvovala samo na turnirima za koje je dobila pozivnicu.

Ruska teniserka trenutno je 146. na sviejtu i zbog lošeg plasmana nije mogla da igra na najboljim turnirima, pa je za neke od njih dobila pozivnicu.

"Ona je borac, ima odličan duh i stav. Sigurna sam da navijači žele da se vrati na teren. Sigurno je da će unaprijediti turnir. Šta mislim o pozivnicama? Mislim da nakon suspenzije treba da radite vrijedno, igrate turnire koje možete i postepeno se vraćate. Mislim da joj se nekada ne treba toliko pomagati. Morate vrijedno raditi i zaslužiti povratak na najbolje turnire. Mislim da je to jedini ispravan način", jasna je bila Mugurza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije