Mirza Bašić stigao do polufinala ATP turnira u Sofiji i rankinga karijere

Radiosarajevo.ba
Mirza Bašić stigao do polufinala ATP turnira u Sofiji i rankinga karijere
Foto: Fena / Mirza Bašić
Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić je večeras savladao njemačkog igrača Maximiliana Marterera na ATP turniru u Sofiji.

Naš teniser je poslije sat i 44 minute igre u glavnom gradu Bugarske plasirao se u polufinale ovog ATP turnira iz serije 250.

Po setovima je bilo 6:4, 4:6, 6:3 za Bašića.

U prvom setu viđena je sigurna borba oba tenisera. Praktično, prve brejk lopte su se dogodile u desetom gemu, i naš teniser je odmah jedinu i iskoristio za osvajanje seta.

Jedan brejk je presudio i u drugom setu, ali na stranu Marterera. Na žalost Bašića, dogodilo se to već u prvom gemu, te je Nijemac uspio tu da napravi razliku, a do kraja seta viđena je još samo jedna brejk lopta, i to na servis Bašića, ali je spasio, te je set zavšren 6:4 u korist Nijemca.

U trećem setu ponovo je presudio jedan brejk. Ovaj put, Bašić ga je napravio u osmom gemu, poveo 5:3, i na kraju priveo meč kraju.

U polufinalu ATP turnira u Sofiji Bašić će igrati protiv Stana Wawrinke prvog nosioca turnira, a plasmanom u polufinale osigurao je i ranking karijere.

Trenutni ranking mu je 109. mjesto, a moguće je da će ući u top 100 igrača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije