Mario Ančić prekida karijeru

Radiosarajevo.ba
Mario Ančić prekida karijeru


Hrvatski teniser Mario Ančić završio je  profesionalnu tenisku karijeru. Dvadesetšestogodišnji Splićanin se nekoliko puta  pokušao vratiti na terene, ali  zdravstveno mu stanje to nije dopuštalo pa je odlučio reći zbogom tenisu.

Odluku će objaviti na konferenciji u srijedu.

Ančić je prije četiri godine obolio od težeg oblika mononukleoze, od koje se nikad nije do kraja oporavio, a dugo je vremena imao i problema s leđima.

Na svjetsku scenu iskoračio 2002. u Wimbledonu kada je u tri seta pobijedio Rogera Federera nakon prolaska u kvalifikacijama.

U Atini 2004. osvojio je bronzanu olimpijsku medalju u igri parova s Ivanom Ljubičićem, a prvi ATP naslov osvojio je u Rosmalenu 2005. Naslov je obranio i sljedeće godine, kada je osvojio i turnir u Sankt Peterburgu.

Bio je član hrvatske reprezentacije koja je osvojila Davis Cup 2005. pobjedom nad Slovačkom u Bratislavi, a najbolji plasman karijere mu je sedmo mjesto iz srpnja 2006.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije