Mario Ančić okončao karijeru u 26. godini

Radiosarajevo.ba
Mario Ančić okončao karijeru u 26. godini

Hrvatski tenisač Mario Ančić (26) danas je i službeno objavio kraj svoje aktivne profesionalne teniske karijere rekavši kako su razlog tomu zdravstvene poteškoće, a predsjednik Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Radimir Čačić je najavio kako će osobno Ančića predložiti za svojeg nasljednika na toj dužnosti već na prvoj sljedećoj Skupštini HTS-a.
 
  "Odluka o prekidu karijere bila je strahovito teška, ali nakon konzultacija sa stručnjacima iz Hrvatske, Amerike, Francuske i Njemačke shvatio sam da moje tijelo više nije spremno i ne može pratiti ritam današnjeg tenisa i sporta. Zadnja ozljeda leđa je bila točka na i", istaknuo je Ančić na konferenciji za novinare u prostorijama Teniskog kluba Split na Firulama.
 
  U emotivnom i dirljivom polusatnom govoru Ančiću su povremeno navirale suze, te je u tim situacijama vladao potpuni muk susosjećanja s njim. Ančić je naglasio kako je "dugo razmišljao" o prekidu karijere.
 
  "Ovo je težak emotivan dan za mene, ali bih želio da to ne bude tužan dan i da me se sjećaju po onome što sam napravio u tenisu i slavlja koja sam donio Splitu i Hrvatskoj. Svemu dođe kraj. Za mene je bilo predivno dok je trajalo i iz tog razloga ovo je radostan dan", naglasio je Ančić sa suzama u očima.
 
  Objasnio je kako je odlučio oproštaj objaviti u prostorijama Teniskog kluba Split danas (23. veljače) jer je tog dana utemeljen taj klub 1950. godine.
 
  "U ovom klubu sam napravio prve korake i ponosan sam što sam nastavio tradiciju prethodnika Pilića, Franulovića i Ivaniševića jer sam kao i oni bio među 'top 10' najboljih igrača svijeta. Također sam ponosan što sam dio tog splitskog fenomena i zato sam odlučio kraj svoje karijere objaviti u prostorijama kluba".
 
  Govoreći o svojim planovima najavio je kako će se na skorašnjem meču
Davis Cup reprezentacija Hrvatske i Njemačke i službeno oprostiti od reprezentacije i navijača, te da su sad pred njim novi izazovi jer je završio pravni fakultet, te se želi usavršavati kao pravnik, ali da su tenis i sport dio njegovog života pa će i dalje ostati vezan uz njih.
 
  Na upit što smatra najblisatvijim trenucima u svoj karijeri, Ančić je kazao kako su to bili njegovo sedmo mjesto na ljestvici najboljih igrača svijeta i osvajanje Davis Cupa s reprezentacijom Hrvatske u Bratislavi 2005. godine.
 
  Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Radimir Čačić na Ančićevoj je oproštajonoj konferenciji za novinare najavio da će ga osobno predložiti za predsjednika Hrvatskog teniskog saveza na sljedećem zasjedanju Skupštine tog tijela.
 
  "Ančić ima ogroman ugled i bilo bi fantastično da on bude čelni čovjek HTS-a", kazao je Čačić, kojem su zaiskrile suze dok je govorio o Ančiću.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije