Bravo, Marine: Čilić osvojio 20. turnir u karijeri

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, Marine: Čilić osvojio 20. turnir u karijeri
EPA / Marin Čilić

Hrvatski teniser rođen u Bosni i Hercegovini, u MeđugorjuMarin Čilić osvojio je dvoranski ATP turnir u Sankt Peterburgu nakon velike borbe u finalu s Amerikancem Taylorom Fritzom.

Čilić je pobijedio 7:6(3), 4:6, 6:4, iako je veliki dio trećeg seta bio u podređenom položaju i peti nositelj Fritz je bio blizu toga da slomi svog rivala.

Ali, Čilić je prošao sve izazove te je nakon prošlosedmičnog finala u Moskvi ovaj put osvojio turnir i to jubilarni dvadeseti u karijeri.

Pomozi.ba i ove godine pomaže maturanticama: Odjeća, obuća i nakit za svečane prilike

Pomozi.ba i ove godine pomaže maturanticama: Odjeća, obuća i nakit za svečane prilike

Prvi set je Čilić mogao i jednostavnije okončati u svoju korist. Od 2:2 je pobjegao do 5:2, dok je kod 5:3 imao servis za prvi set. Ali, tada je Amerikancu ponudio šansu i prvi set  se odlučivao u tie-breaku koji je počeo mini-breakom američkog tenisera.

Ali, to je bilo sve što je Fritz napravio u završnici prvog seta, tie-break je Čilić nadmoćno dobio sa 7:3.

U drugom setu Čilić je dva puta dolazio do prednosti breaka. Odmah na startu i kod 2:2, ali u oba slučaja Fritz je odmah u idućem gemu brisao zaostatak, a kod vodstva 5:4 Amerikanac je iskoristio prvu set loptu za 1:1.

U trećem setu Fritz je napravio break za 3:1, ali ga je Čilić odmah vratio. U nastavku ključnog seta Fritz je stalno prijetio i bio milimetrima blizu novog breaka i potvrde pobjede.

Ali, Čilić je sve spasio i potom kod 4:4 napravio break kojeg je potvrdio lakim servis gemom za konačnu pobjedu.

Čilić je drugi put u karijeri osvojio Sankt Peterburg. Prvi put je ovdje slavio 2011. godine, a ovo mu je drugi osvojeni turnir u ovoj godini (nakon Stuttgarta).

A da mu leži Rusija, potvrdio je u ove dvije sedmice, jer prošlog je vikenda stigao i do finala turnira u Moskvi.

ATP Sankt Peterburg, finale:

Marin Čilić (Hrv) - Taylor Fritz (SAD/5) 7:6(3), 4:6, 6:4

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije