Marchenko u tri seta bolji od Džumhura za treće kolo

Radiosarajevo.ba
Marchenko u tri seta bolji od Džumhura za treće kolo
EPA / Damir Džumhur
Damir Džumhur poražen je u drugom kolu US Opena od Iliye Marchenka sa 3-0 u setovima.

Ako je prvi set duela protiv Tomića u prethodnoj rundi bio fenomenalan, ovoga puta je bilo potpuno suprotno od toga.

Kako piše Sport1, Damir je jako sporo ušao u meč, loše se kretao, kasnio na udarce i mnogo griješio, dok je raspoloženi i agresivni Marchenko to odlično koristio. Napadao je svaku lopticu i to dosta uspješno i veoma dobro probijao defanzivu našeg tenisera koji nije imao komfornu zonu na terenu, kao u prethodnom duelu protiv Tomića.

Sve to je rezultiralo brzim vodstvom Marchenka od 5-0, da bi Damir naposljetku uspio osvojiti svoj prvi gem, a onda i brejk te smanjiti rezultat na 5-2. Marchenko ipak prekida Damirovu seriju i uzvraća novim brejkom, te prvi set osvaja sa 6-2.

Kako je završio prvi, tako je započeo drugi, Marchenko veoma rano pravi brejk i nakon samo nekoliko minuta ima prednost od 3-0. Tada konačno i naš teniser pronalazi pravi tenis, vezuje tri gema i poravnava na 3-3, a onda dolazi i do brejk lopte koja mu je mogla donijeti prednost po prvi put u ovom meču.

Međutim, Damir forhend šalje u aut, gubi taj gem, a ubrzo nakon toga u gemu u kojem je servirao za ostanak u setu pravi nekoliko naivnih grešaka i omogućava Marchenku da povede sa 2-0. U trećem setu igra našeg tenisera je na momente izgledala bolje, ali je tu i dalje bilo previše grešaka koje su sprečavale Damira da nešto bolju igru materijalizira i rezultatom.

Marchenko je imao odličnu priliku da prelomi meč kada je u četvrtom gemu stigao do dvije vezane brejk lopte, ali je Damir dobro odigrao, spasio obje, vezao četiri poena i osvojio gem. Ipak, u osmom gemu seta Marchenko dolazi do brejka nakon nove serije Damirovih grešaka karakterističnih za ovaj meč.

Marchenko uspijeva odservirati za meč i pobjedu koja ga vodi u treće kolo turnira gdje će igrati sa Nickom Kyrgiosom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije