Ljubičić i Đoković otvaraju Davis kup u Splitu

Radiosarajevo.ba
Ljubičić i Đoković otvaraju Davis kup u Splitu
Foto: Jutarnji.hr (Cropix)


Četvrtfinalni dvoboj Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Srbije, održat će se od 9. do 11. jula u Splitu.

Zanimljivo da su čak tri od četiri hrvatska tenisača koji se bore, rodom su iz BiH.

Ovu tenisku manifestaciju u petak u 14 sati otvorit će Ivan Ljubičić (Banja Luka 1979.) i Novak Đoković. U drugom meču dana sastaju Marin Čilić (Međugorje 1988.) i Viktor Troicki.

U subotu je s početkom u 15 sati na rasporedu dvoboj parova, a hrvatske boje branit će Ivan Dodig (Mostar 1985.) i Antonio Veić koji će odmjeriti snage protiv Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića.

Ljubičić i Đoković do sada su igrali sedam puta, a srbijanski tenisač vodi 5:2 u pobjedama. Ove godine su se susreli dva puta - u prvom susretu u Dubaiju slavio je Đoković 2:6, 6:4, 6:0, dok je na turniru u Indian Wellsu bio bolji Ljubičić 7:5, 6:3.

Ljubičić je istaknuo kako je Đoković trenutačno u boljoj formi od njega, ali da to u Davis Cup mečevima ne mora biti presudno, prenosi net.hr: "Pružit ću sve od sebe kako bih pobijedio Đokovića, kojeg sam svladao u posljednjem međusobnom meču. Ako upišem pobjedu to će biti važno za hrvatsku reprezentaciju, a ako ne uspijem neće se moći reći da sam bio favorit", kazao je Ljubičić.

S druge strane i Đoković vjeruje u svoj trijumf protiv Ljubičića i ističe kako hrvatski tenisač ima golemo iskustvo, posebno u Davis Cup mečevima te da je njegov povratak u hrvatsku reprezentaciju od velike važnosti za domaćina.

Posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju, bi trebali igrati Čilić i Đoković, a nakon njih Ljubičić i Troicki. Prvi meč počinje u 12 sati.

Čilić i Troicki su igrali četiri puta, a sva četri puta je slavio najbolji hrvatski tenisač. Posljednji put su igrali u Baselu prošle godine, a Čilić je slavio nakon tri tie-breaka 7:6, 6:7, 7:6.

"Vjerujem da će doći dosta navijača iz Hercegovine i to će mi dati motiv da pružim više od 100 posto u svojoj igri", izjavio je Čilić, prenosi net.hr.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije