Kyle Edmund prvi polufinalista Australian Opena

Radiosarajevo.ba
Kyle Edmund prvi polufinalista Australian Opena
Britanac Kyle Edmund prvi je finalista prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena. Edmund je u četvrtfinalu bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova.

Bio je ovo prvi nastup Edmunda među osam najboljih tenisera na jednom Grand Slam turniru, a uspio je otići i korak dalje protiv trećeg nositelja Dimitrova.

Prvi set Edmund je riješio u svoju korist rezultatom 6:4 za 43 minute igre. Drugi set pripao je Dimitrovu (6:4), dok je naredna dva u svoju korist riješio Britanac (6:3, 6:4). Edmundu je za plsaman u polufinale Australian Opena trebalo dva sata i 52 minute igre.

Edmund je postao tek šesti Britanac koji je uspio izboriti plasman u polufinale jednog Grand Slam turnira. Prije njega to su uspjeli Andy Murray, Greg Rusedski, John Lloyd, Roger Taylor i Tim Henman.

Kod teniserki također je poznata prva polufinalistkinja. To je Belgijanka Elise Mertens, koja je sa 2:0 (6:4, 6:0) eliminirala  Ukrajinku Jelinu Svitolinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije