Konačno gotovo!

Radiosarajevo.ba
Konačno gotovo!

John Isner pobjednik je najdužeg meča u istoriji tenisa. Isner je nakon više od 11 sati meča koji je započeo u utorak i dvaput bio prekinut zbog mraka pobjedio Francuza Nicolas Mahuta, koji je u prvom kolu Wimbledona pao sa 70:68 u petom setu.

Najduži teniski meč ikada

Nakon 11 sati i pet minuta, 112 zabijenih asova i ukupno 246 winnera u meču koji teško da će se ponoviti, John Isner napokon može proslaviti pobjedu koju sigurno neće nikad zaboraviti.

Nakon što su prvi put bili na terenu u utorak, kada su odigrana prva četiri seta, pa nastavili u srijedu, uz novi prekid zbog mraka kod 59:59 u petom, maraton protiv Francuza Nicolasa Mahuta došao je kraju sa 6:4, 3:6, 6:7(7), 7:6(3) i 70:68 u korist 23-postavljenog Amerikanca. Isner je napravio čak 112 asova, a Mahut četiri manje.

Potpuna izjednačenost iz prošla dva dana nastavila se i danas. Kao i tokom cijelog petog seta, koji je u srijedu prekinut nakon što je već tada trajao sedam sati i šest minuta, i jedan i drugi nisu popuštali na servisu sve do 69:68 za Isnera, kada je francuski kvalifikant 65. servirao za ostanak u meču. Za razliku od prethodna 64 pokušaja, tog puta nije držao servis, Amerikanac je s dva probijanja suparnika na mreži u posljednja dva poena okončao meč koji će možda i zauvijek ostati upamćen po brojnim rekordima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije