Kiša prekinula Nadala

Radiosarajevo.ba
Kiša prekinula Nadala

Četvrtfinalni meč muškog dijela US Opena, onaj između Fernanda Gonzaleza i Rafaela Nadala, zbog teških je vremenskih prilika odgođen za petak. Nadal je osvojio prvi set u tie breaku, a meč je prekinut u trinaestoj igri drugog seta.

Nadal je u susret ušao izvrsno, kao u svojim najboljim danima. Postotak prvog servisa bio je gotovo savršen (83%), a prvi poen u meču na svom servisu ispustio je tek kod serviranja za 4:4. Fernando Gonzalez mučio se sa svojim prvim udarcem (58%), no kako je set odmicao Gonzalez je sve sigurnije osvajao svoje servise i prijetio Rafi, a kod 6:5 došao i do dvije set lopte.

Do kulminacije ipak dolazi u tie-breaku gdje na naplatu dolaze dvije propuštene prilike Čileanca. Nadal uzima prvi set uz 81% učinkovitosti na prvom i 82 na drugom servisu.

Drugi set ponovno započinje izjednačenim nadmetanjem Čileanca i Španca. Sličnim scenarijem, ali uz mnogo lošije vremenske uvjete (naime, meč je bio prekidan kod 2:2 i u trinaestoj igri zbog kiše, a jak je vjetar na mahove ometao igru) ova dvojica držali su servise u svom posjedu, a ovog puta čak tri set lopte kod 5:4 propustio je iskoristiti Rafael Nadal. Meč će svoj rasplet dobiti u petak, a pobjednik neće imati niti dan odmora uoči polufinala, što bi moglo ići na ruku Juan Martinu Del Potru, koji je ranije arhivirao Marina Čilića.

US Open, četvrtfinale Rafael Nadal (Španija, 3) - Fernando Gonzalez (Čile) 7:6, 6:6, prekinuto zbog kiše.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije