Kim Clijsters otkazala nastup na Wimbledonu

Radiosarajevo.ba
Kim Clijsters otkazala nastup na Wimbledonu

Belgijka Kim Clijsters (28), druga najbolja svjetska teniserka, otkazala je nastup na trećem Grand Slam turniru sezone Wimbledonu zbog povrede gležnja.

"Vrlo sam, vrlo razočarana što moram otkazati Wimbledon nakon obnove povrede gležnja na turniru u Hertogenboschu. U ovom trenutku osjećam se vrlo frustrirano što mi se to dogodilo uoči jednog od mojih najdražih turnira. Uvijek sam uživala biti dio atmosfere u Wimbledonu, ali sada nemam drugog izbora nego se odmarati, oporaviti i ne igrati tenis nekoliko sedmica", poručila je između ostalog Clijsters putem saopštenja.

Podsjetimo, Clijsters je u utorak u 2. kolu ATP turnira u Hertogenboschu poražena od talijanske kvalifikantice Romine Oprandi 7-6(5), 6-3. U tom je meču obnovila povredu gležnja zadobivenu početkom aprila kada je plesala bosa na svadbi svog rođaka.

Clijsters je četverostruka Grand Slam pobjednica, a Wimbledon je jedini turnir od četiri najveća u kojem nije igrala najmanje u finalu. Najdalje je u All England Clubu dogurala do polufinala 2003. i 2006. godine.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije