Kako je britanska kraljica Elizabeta ignorisala molbu Đokovića

5
Radiosarajevo.ba
Kako je britanska kraljica Elizabeta ignorisala molbu Đokovića
Foto: Twitter / Kraljica Elizabeta i Novak Đoković

Britanski mediji podsjetili su se jedne priče s početka 2022. godine u kojoj su povezani Novak Đoković, njegova porodica i kraljica Elizabeta II.

Britanski Express poslije njene smrti objavio je da je Kraljica Elizabeta Druga ignorisala je molbu oca Novaka Đokovića, Srđana Đokovića, da se uključi i pomogne srbijanskom teniseru da igra na Australian Openu uprkos njegovom vakcinalnom statusu ranije ove godine.

"Poznato je da je Njeno Veličanstvo veliki obožavatelj sporta, posebno konjičkog. Međutim, nikada se nije činilo da je bila odani sljedbenik tenisa, a pojavila se na Wimbledonu samo u nekoliko navrata tokom svoje 70-godišnje vladavine", piše britanski Express poslije njene smrti.

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

Pored kovčega kraljice Elizabete druge pao stražar tokom čuvanja počasne straže

Pored kovčega kraljice Elizabete druge pao stražar tokom čuvanja počasne straže

Njen nedostatak interesovanja nije je spriječio da bude uvučena u sagu o deportaciji Novaka Đokovića.

"Novakov otac je nastavio da poziva kraljicu, kao lidera Komonvelta, da zaštiti Đokovićeva prava dajući mu posebnu dozvolu da igra uprkos tome što nije ispunio uslove za ulazak u Australiju", piše ovaj portal.

U pismu koje je porodica Đoković poslala kraljici, između ostalog, je pisalo:

"Apelujem na Kraljicu Britanije Elizabet da se umiješa i da zaustavi torturu koja se sprovodi nad višestrukim šampionom Wimbledona, odlikovanim od strane Princa Williama za dostignuća u filantropiji. Pozivam Kraljicu Britanije Elizabet da spriječi podrivanje ugleda Komonvelta koju vlada Australije vrši politčkim progonom i torturom najboljeg tenisera i slobodnog građanina svijeta."

Podsjetimo, Đoković je jedan od rijetkih tenisera iz svjetskog vrha koji nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije