Jedan od najboljih tenisera u historiji objavom rastužio javnost

1
Radiosarajevo.ba
Jedan od najboljih tenisera u historiji objavom rastužio javnost
Foto: Screenshot / Pete Sampras

Pete Sampras, američki bivši teniser koji je osvojio 14 Grand Slam turnira, objavio je kako se njegova supruga Bridgette Wilson bori sa zloćudnim rakom.

Kako je objavljeno na društvenoj mreži X.com, Sampras je dugo razmišljao da li uopšte da se obrati javnosti, ali se ipak odlučio na taj potez. 

"Kao što znate, veoma sam tiha i povučena osoba. Međutim, posljednjih godinu dana je bilo veoma teško i izazovno za mene i moju porodicu te sam odlučio da podijelim sa vama šta se to dešava. Prethodnog decembra, mojoj supruzi Bridgette je dijagnostikovan zloćudni karcinom jajnika. Od tada je prošla veliku operaciju, hemoterapije i nastavlja da se bori. 

Nova teška saobraćajna nesreća na bh. cestama: Tri osobe hitno prevezene u bolnicu

Nova teška saobraćajna nesreća na bh. cestama: Tri osobe hitno prevezene u bolnicu

Teško je gledati nekoga koga voliš kako prolazi kroz izazov kakav je ovaj. Međutim, kada vidim da se naši sinovi bore da joj pomognu, to je nešto nevjerovatno. Kada gledam kako Bridgette nastavlja da bude sjajna majka i supruga kroz sve što se dešava, sve to za mene predstavlja inspiraciju. Naučio sam da je teško dobiti podršku kada je ovo nešto o čemu se teško govori.

Zatražiću samo vaše lijepe riječi i molitve za našu porodicu i Bridgette koja se bori da se oporavi u potpunosti. Hvala", poručio je Pete Sampras. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije