Janković i Ljubičić pobjednici Indian Wellsa

Radiosarajevo.ba
Janković i Ljubičić pobjednici Indian Wellsa

Jelena Janković (Foto: Getty)

Srbijanska teniserka Jelena Janković i hrvatski teniser Ivan Ljubičić pobjednici su teniskog turnira Masters serije u Indian Wellsu.

U ženskom finalu za nešto manje od sat i pol igre Janković, šesta nositeljica, pobijedila je Dankinju Caroline Wozniacki, drugu nositeljicu, 6:2 i 6:4 po setovima.

Bila je to četvrta pobjeda za Janković u isto toliko mečeva ove dvije teniserke i 12 WTA naslov za 25-godišnju Beograđanku.

Ivan Ljubičić u finalu muškog dijela turnira odigrao je još jedan odličan meč i nakon dva sata i sedam minuta igre porazio je Amerikanca Andyja Roddicka, sedmog nositelja, 7:6(3) i 7:6(5) po setovima.

U sudaru dva velika servera niti jedan teniser tokom čitavog meča nije gubio svoj servis pa je na kraju u oba seta odlučivao tie-break. U oba navrata Ljubičić je bio mirniji te je impresivan tjedan, u kojem je pobijedio drugog i trećeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, okrunio pobjedom nad Amerikancem.

Na putu do pobjede Ljubičić je "ispalio" 21 as, dok je Roddick ubacio 12 neobranjivih servisa.

Bio je to deseti ATP naslov za 31-godišnjeg Ljubičića, prvi na nekom od turnira iz Masters serije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije