Jana Fett pretrpjela poraz od Sare Sorribes Tormo: Pogledajte koji je rezultat bio

0
Radiosarajevo.ba
Jana Fett pretrpjela poraz od Sare Sorribes Tormo: Pogledajte koji je rezultat bio
Foto: Screenshot/Instagram / Jana Fett

Hrvatska tenisačica, 27-godišnja Jana Fett nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Monastiru, nakon više od tri sata igre u 2. kolu bolja od nje bila je Španjolka Sara Sorribes Tormo sa 5:7, 6:3, 6:4.

Bio je to duelu dviju tenisačica potpuno suprotnih stilova igre, napadački Fett i obrambeni Sorribes, te je bilo jasno kako Fett može do pobjede jedino ukoliko će imati dovoljno preciznosti i strpljenja. Nažalost, u ključnim je trenucima hrvatska igračica previše griješila što ju je na kraju odvelo u poraz.

Prvi je set trajao čak sat i 11 minuta, obje su igračice imale prednost "breaka", pa padale u rezultatski zaostatak da bi na kraju Fett uspjela dovršiti posao prilikom svog drugog serviranja za osvajanje te dionice igre.

Udruženje penzionera najavljuje proteste ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi

Udruženje penzionera najavljuje proteste ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi

Kada je Fett oduzela servis suparnici za vodstvo od 2:1 u drugom setu činilo se kako je Vrbovčanka preuzela kontrolu nad duelom, ali tada je uslijedio veliki pad na servisu. Fett je izgubila četiri uzastopna servis-gema te je iz dobitne pozicije zapala u gubitničku jer je Sorribes Tormo dobila drugi set sa 6:3 i povela sa 2:0 u trećem.

U susretu prepunom neočekivanih preokreta tada se dogodio još jedan, Fett je nakon spašene tri "break-lopte" kojima je Sorribes Tormo mogla pobjeći na 3:0 uspjela spojiti tri gema zaredom i povesti sa 3:2. Držala je Fett vodstvo i za 4:3, ali onda je kod 4:4 opet poklekla na svom početnom udarcu, da bi kod servisa Španjolke za meč spjela doći do 0:30 samo da bi tada promašila "zicer" za 0:40 i vjerovatni ponovni povratak u meč.

To je bila jedna pogreška previše nakon koje je poraz bio neizbježan, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije